Thursday, December 31, 2009

Ilyas' Chronicle


Kusangkakan zaman bloggingku sudah tamat sampai sini sahaja, tetapi kerinduanku terhadap jadah ini mula merasuk diri apabila tak sudah2 member seblogger dan rakan2 ku yang sakit memujuk supaya tidak terus menghilang daripada kancah laman web terbaik di dunia ini. Kuakui, memang sukar bagiku untuk bangun seawal jam 8.00 pagi untuk ke Office ayahku (seperti yg pernah aku cakap talian internet di rumah sudah tiada lagu kerana sebab2 tertentu). Tetapi dalam tempoh 1 bulan lebih, aku berjaya menahan diri daripada terus addicted dengan semua nie, Alhamdulillah, aku tak tau apa yang membawa aku untuk posting pagi ini, mungkin ucapan terakhir sebelum bersuka ria di PLKN?? sigh~

Mendapatkan lesen nampak mudah, tetapi siapa tau?? Aku mula terasa sejak menghadiri kelas teori D dan diminta membawa kereta manual yang tidak pernah kupandu selama ini. 3 kali mati enjin, gelaklah... biarlah aku memalukan diri sendiri, untuk kebaikan aku jugak kan?? Mendengar bebelan jurulatih adalah sesuatu yang memedihkan, yet i've to resist it, budak baru belajar.. Tetapi sesuatu yang menjadi tanda tanya, bagaimana aku nak berlatih bawak kereta manual di luar sedangkan there's no any at my home, mungkin aku perlu tambah beberapa puluh ringgit untuk membayar tambahan jam latihan di JIMA nanti.. Aku terperasan seseorang, kat sana, Aina dan Khalidah, tapi mereka dah blah awal, frankly dah makin besarlah mereka huhu..

Sejak balik bercuti dpd Medan, aku semakin rapat dengan semua sahabat handai, menghabiskan saki baki masa yang tinggal sebelum ke PLKN untuk merapatkan ukhuwah sesama insan. . I do really appreciate all my friends, if they'd never exist, i won't be able to go this far...Baru2 ni aku sedar sebenarnya aku dah boleh m,enerima PLKN, tiada guna untuk lari daripada perkara yang boleh membawa aku ke arah kebaikan kann?? aku harus pergi, lagipun apa je aku boleh buat di rumah. Kalau aku berharat untuk bekerja, aku harus lebih tabah untuk bangun sangat awal di pagi hari kerana aku ini tersangatlah malas... heheh.. Mungkin sampai sini sahaja posting aku, lepas PLKN sambung ya!!

10 comments:

-yzd- said...

sawet!
phone kau aku campak karang!
saja je.nak lepas rindu hahaha

aina said...

sengal sengal sengal.

aina said...

haha;D
kau sombong !
tanak tego
hish !

EZANsyuhada said...

haha.
kau ni kelakar la.
biaselah tu bru belajar kan
btw, aku xtahu yg kau kena PLKN.
selamat berjuang wira negara !
;p

allyda norlyana said...

xpewh..bwu 1 tyme blajo...
cayok PLKN!!hehe

tonymontana said...

ahaha, go plkn! bwk gmba byk2 balik nnt

wawani said...

no need tambah duet utk blaja di JIMA.mahal .kan bole sewa student utm punye motokar?
1jam RM 4.50.ta silap la

オテモヤン said...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

Anonymous said...

I am able to make link exchange with HIGH pr pages on related keywords like [url=http://www.usainstantpayday.com]bad credit loans[/url] and other financial keywords.
My web page is www.usainstantpayday.com

If your page is important contact me.
please only good pages, wih PR>2 and related to financial keywords
Thanks
ProstaroSar

Anonymous said...

buy ativan lorazepam 1mg pill - lorazepam 1mg (ati)