Sunday, March 1, 2009

haha bebual panas..

Tika kakiku melangkah menaiki bas city liner, dengan tak sengajanya aku terlihat 2 ekor anjing sedang melakukan perkara yang tidak enak dipandang oleh sesiapapun. Scene ini berlaku di sebelah Dunkin Donut Terminal 1 seremban dan pada waktu itu aku sedang mengextendkan cuti yang agak pendek bagi aku. Aku sengaja ambik tiket lambat, x kesah kalau gantung outing.. Janji aku dapat meluangkan masa lebih bersama keluarga... dan kalau aku outing pun duit aku akan jadi seperti surat2 khabar lama yang dibakar dalam kuantiti yang banyak, duit aku akan lesap. dek terlalu boros berbebelanja.. nak itu nak ini...

Berbalik kepada cerita tadi..
Aku naik meluat melihat perlakuan mereka... kalau ringan2 2 takpe lagi.. Ini dah sampai cam cte omputih lak, lips to lips.. fowhh.. berpeluk pelukan tanpa segan silu, maaaiii.. di khalayak ramai plak tu.. boynyer berambut perang.. gadisnya pula beruniform sekolah, alahai... macam mana kau boleh jauh terpesong macam tu.. mak kau suruh pergi sekolah untuk belajar, bukan buat benda pelik2...

Aku dari dalam bas cuma mampu melihat, tak mampu menegur.... haha..... Dan aku tahu lat luar sana lagi banyak perlakuan ganas2 yang............................ entahlah...

Ya Allah, kau jauhkanlah Muhammad Ilyas Bin Zainal daripada terdorong ke lembah kehinaan. nauzubillah.... Aku tak sanggup.. Aku tak akan.. I swear i certainly do not do such things in my life...

Kehidupan bersama adik2 baru amat menyeronokkan.... ops, x sangka hadi sokat n amir arif tercampak kat saser, haha they'll suffer a lot... a lot....

Kesenioritian yang selama ini aku idam idamkan dapat juga kurasai.. tapi tiada touch... HEM saya akan menyelitkan frasa ini di dalam setiap ucapannya.. Once you touch, you go...
Dan aku berpegang teguh kepada prinsip beliau.. kalau setakat ambikkan air panas nak masak maggi takkan buli kot??

malam Sabtu, Slumdog millionaire, owh.. fantastic!!
mahsyuk gile.... cerita yang memberi pengajaran bahawa pengalaman yang dilalui dalam kehidupan seeorang dapat membantunya dalam apa jua keadaan..
Tengok lah... malas nak ulas..

This morning klas 5 zeta n Gamma pergi rumah anak2 yatim... sob, sob, sob, tp best...
mengajar aku untuk menghargai keluarga yang tersayang.. Best sungguh ke sana, kerja amal untuk projek sivik dan kewarganegaraaan..

Minggu depan amat pasti meletihkan.. ke Mozac for kriket, n the most important event is my first test... no preparation.. sikit2 jer.. harap2 x kantoi.. haha..
You!!!!


PRAY FOR ME okay....


7 comments:

aina said...

haha.
manusia bertopengkan anjing
;p

eh
gamma kn rmh hijau.
huhu

THALHAH said...

oi..no terdetik nak buat posting lepas baca entry aku ke?

hahaha

nice writing, keep it up!

THALHAH said...

oi..ko terdetik nak buat posting ni lepas baca entry aku ke?

macam2 kenal je jalan crite...

hehehe

nice writing, keep it up bro!

lieyjar said...

hehe;D saba jep lahh.
wei t follow aq.

lieyjar said...

hehe;D saba jep lahh.
wei t follow aq.

lieyjar said...

hehe;D saba jep lahh.
wei t follow aq.

Nik Sharolbahri Bin Nik Rani said...

salam takzim dan ziarah sharol.....